Ga naar Content

"Het gaat bij Telstar niet om Ferrari's en Lamborghini's, heerlijk!"

VELSEN-ZUID - Andries Jonker is nog steeds tevreden bij Telstar. De trainer heeft zijn eerste - hectische - seizoen erop zitten in Velsen-Zuid en begint op 20 juli met trainen voor het volgende seizoen. Jonker, die naast trainer ook technisch directeur is bij Telstar, roemt de nuchterheid van de club en is trots op de spelers uit zijn selectie. Om die reden gaat hij graag nog even door. 

Foto: Pro Shots/Dennis Wielders

"Ik heb er enorm veel bewondering voor dat die jongens die - met alle respect - zo weinig geld verdienen, er zo veel voor doen in hun ambitie om toch profvoetballer te worden", vertelt de oefenmeester bij NH Radio Sportcafé. "Ik heb vorig jaar op de eerste dag aan de jongens gevraagd wie er vijf jaar geleden droomde van een toekomst als Telstar-speler. Er staken nul jongens hun vinger op."

Volgens Jonker is er bij zijn spelers iets fout gegaan tussen hun 17e en 21e levensjaar, waardoor ze bij Telstar terecht zijn gekomen. "Ze willen allemaal weg, hoger, beter en meer. Ik vind het geweldig om te zien hoeveel inspanning ze daarvoor verrichten. Het is een genoegen om iedere dag met deze selectie te werken."

Appel en een ei

Ook de nuchter- en kleinschaligheid van de club uit Velsen-Zuid doet Jonker goed. "Er staat helemaal niemand te kijken en niemand bemoeit zich ergens mee. De staf zijn allemaal jongens die voor een appel en een ei met heel veel liefde en enthousiasme hun werk doen. Alles bij elkaar is het een hartstikke goeie sfeer, waarbij iedereen zijn stinkende best doet. En het gaat niet over Ferrari's en Lamborghinis. Heerlijk!"

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]