Sport

Telstar start 20 juli met voorbereidingen nieuwe seizoen

28 juni 2020, 08.45 uur · Aangepast 28 juni 2020, 13.48 uur · Door Redactie

Whatsapp

VELZEN-ZUID - Telstar begint 20 juli met de definitieve voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat is vier dagen eerder dan gepland. Trainer Andries Jonker wilde eigenlijk op 24 juli beginnen, maar door de competitieplannen van de KNVB heeft hij de datum vervroegd naar 20 juli.

NH Sport / Rob Wanst

De voetbalbond presenteerde deze week de voetbalkalender voor het komende seizoen en daarin begint de eerste divisie op vrijdag 28 augustus.

Dagje vrij

Telstar sloot deze week het tweede blok van drie trainingsweken af. "We hebben dinsdag voor het laatst getraind, zijn woensdag nog even met elkaar op het stadion geweest en ik heb ze daarna maar extra vrij gegeven in verband met de extreme temperaturen", aldus Jonker, die vrijdag voor het eerst sinds weken een dag niet op sportpark Schoonenberg aanwezig was.

De oefenmeester is tevreden met de trainingsmogelijkheden die hij de afgelopen periode heeft gehad. "We hebben de spelers binnen de coronaregels zo goed mogelijk laten voetballen. Dat betekent elkaar niet aanraken, profiteren van de ruimte en verdedigen op anderhalve meter. We hebben prima kunnen trainen."

De spelers hebben nu vakantie en mogen van Jonker de eerste twee weken doen waar ze zin in hebben. "Als ze willen sporten mag dat, maar ze mogen ook luieren of chillen. Ze moeten vooral doen wat ontspant, want na deze vakantie wordt het een zwaar seizoen zonder echte onderbreking in de winter."

Quote

"Na de vakantie wordt het een zwaar seizoen zonder echte onderbreking in de winter"

Telstar-trainer Andries Jonker

In de laatste anderhalve week van de vakantie krijgen de spelers om de dag een aangepast trainingsprogramma om zo weer langzaam in het ritme te komen. Jonker neemt zelf ook even afstand, maar viert zijn vakantie dit jaar gewoon in eigen land. "Ik ben wat dat betreft een typische Nederlander die nog wel wat bevreesd is voor het coronavirus."

Spelerskoopjes

Overigens blijft de trainer, die in Velsen-Zuid ook technisch directeur is, alert op 'spelerskoopjes'. Telstar zoekt nog een spits, een aanvallend ingestelde middenvelder en een keeper. Voor die laatste positie is de club nagenoeg rond, maar moeten de vereiste handtekeningen nog wel worden gezet. Om wie het gaat, wil Jonker om die reden nog niet zeggen. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio
Whatsapp