Ga naar Content

Michael van Praag gaat Telstar helpen bij verduurzaming stadion

VELSEN-ZUID - Sportbestuurder Michael van Praag wordt de nieuwe voorzitter van Stichting de Groene Leeuwen van Telstar. Dat maakte de geboren Amsterdammer bekend via Twitter. De Groene Leeuwen heeft als doel om het stadion van de Witte Leeuwen energie-neutraal te maken. 

Foto: Pro Shots/Peter Lous

Van Praag woont in de buurt van Telstar en heeft daarom sympathie voor de club. "Daarbij heb ik al jaren een goede relatie met Pieter de Waard (algemeen directeur red.). Ik heb een tijdje geleden met hem geluncht. Ik had gelezen dat de club een jas moest uitdoen vanwege de coronacrisis."

Hij bood daarom aan om iets bij de club te gaan doen. "Desnoods brieven in een envelop doen op kantoor, dat maakte mij niet uit. Ik kreeg de volgende dag een telefoontje dat deze stichting een voorzitter zocht. Het onderwerp stadions is mij uit het hart gegrepen, want dat doe ik al twaalf jaar bij de UEFA (voorzitter UEFA stadion- en veiligheidcommissie red.). Ik had daarom geen moeite om hier ja op te zeggen."

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Verduurzaming stadion

Van Praag erkent dat er genoeg dingen aan het stadion verduurzaamd kunnen worden. "Er zijn al zonnepanelen, maar er kan nog een zonnedak komen. Er moet daarnaast iets gedaan worden aan de verlichting. Die is nu ouderwets, dat kan LED worden. Telstar is al een aantal jaar bezig met plannen om een tribune te bouwen. Die zijn helaas voor nu stopgezet. Ik denk dat ik met mijn relaties en netwerk misschien iets voor de club kan betekenen. "

"Ik ben niet de CEO of het bestuur van Telstar", vervolgt de Amsterdammer. "Als men meer wil met het stadion, dan wordt deze stichting daarbij betrokken. Wij moeten het geld binnenhalen om voor Telstar een modern stadion te realiseren."

"Wij moeten het geld binnenhalen om voor Telstar een modern stadion te realiseren"

Voorzitter de groene leeuwen michael van praag

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]