Ga naar Content

Gerelateerde videos

Beschadigde auto's garagebrand weggesleept: "We hopen op een wonder dat de schade meevalt"

ALKMAAR - Gespannen gezichten bij de uitrit van de Singelgarage in Alkmaar. De zestig auto's die geparkeerd stonden op min 2, het parkeerdek waar vorige week de brand woedde, worden afgevoerd. Bergers slepen de beschadigde voertuigen naar buiten, onder toeziend oog van een tiental eigenaren.

Foto: NH Nieuws

"Heel spannend", beaamt Chadya. "We hopen op een wonder dat de schade meevalt." Ook Joop Renkema heeft die hoop. "Ik begreep dat de brand bij de ingang was, en mijn auto stond helemaal aan de andere kant."

De auto's die naar buiten komen zitten veelal onder een dikke laag roet, maar sommigen zien er wonderwel onaangetast uit. De autobezitters konden om 10.00 uur hun sleutels brengen bij de garage. Een aantal wacht daarna, tevergeefs, tot hun bolide naar buiten komt.

De auto's komen een voor een en dat gaat niet zo snel als sommigen hopen. De meesten haken dan ook na een uurtje af. Mario Westerhuis treft het. Rond 13.00 uur wordt zijn Golf naar buiten gerold. Hij is opgelucht: "Ik denk dat als de hitte niks gedaan heeft, dat het nog wel goed is. Ik ben enigszins hoopvol."

Garage maanden buiten gebruik

De komende dagen wordt de parkeergarage verder leeggehaald. In totaal stonden er 160 auto's geparkeerd tijdens de brand. Wat de status van de constructie van de vloer/plafond van de garage is, is nog niet bekend. De gemeente verwacht dat het zomaar een paar maanden kan duren voordat de Singelgarage weer gebruikt kan worden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]