Schiphol

Zoektocht naar 'vallend voorwerp' Schiphol levert niets op

7 juli 2020, 10.05 uur · Door Doron Sajet

Whatsapp

De grote zoektocht van gisteren naar een voorwerp dat uit een naderend vliegtuig zou zijn gevallen, heeft niets opgeleverd. Dat meldt de Veiligheidsregio Kennemerland. Een automobilist zag gistermiddag wat vallen uit een vliegtuig en schakelde de Koninklijke Marechaussee in, die met de veiligheidsregio een zoekactie opstartte. 

Inter Visual Studio/Vivian Tusveld

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De Veiligheidsregio Kennemerland en de Koninklijke Marechaussee kamden een groot deel op en rond Schiphol uit, maar vonden niks. Brandweerduikers hebben zelfs nog in sloten gezocht naar een eventuele verstekeling, maar zonder resultaat. Om 22.50 uur is het onderzoek afgerond nadat ook bleek dat er niets ontbrak aan het betreffende vliegtuig.

Lijk

De veiligheidsregio, marechaussee en de brandweer laten bij een dergelijke melding niets aan het toeval over. Vijf jaar geleden werd er een lijk gevonden in het landingsgestel van een vracht-Boeing 777 van Emirates. Later werd duidelijk dat om een verstekeling ging die in de Keniaanse hoofdstad Nairobi in het compartiment van het landingsgestel was geklommen. Het lichaam werd in het vliegtuig ontdekt op het vrachtplatform van Schiphol.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Een Boeing 777 van Emirates Skycargo op Schiphol - NH Nieuws/Doron Sajet

Rompdeel

Vliegtuigen verliezen zelden onderdelen of objecten tijdens de vlucht. Toch verloor een KLM-Boeing 777-200 een rompdeel boven de Japanse stad Osaka. Het onderdeel klapte van 2400 meter hoogte op een auto. De twee inzittenden hadden engeltjes op hun schouders zitten: zij bleven ongedeerd, maar de auto raakte beschadigd.

Drol

Het dak van een inwoner van Amstelveen raakte in 2016 beschadigd, toen er een 'meteoriet' uit de lucht viel. De meteoriet bleek volgens de politie een bevroren drol te zijn die uit een vliegtuig zou zijn gevallen. De herkomst van de drol is nooit bevestigd door een van de vele luchtvaartmaatschappijen die op Schiphol vliegen. 

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Whatsapp