Schiphol

NL
V

Grote zoektocht op en rond Schiphol na melding van automobilist die iets uit vliegtuig zag vallen

6 juli 2020, 22.02 uur · Aangepast 7 juli 2020, 10.29 uur · Door Redactie

SCHIPHOL - De Koninlijke Marechaussee en de Veiligheidsregio Kennemerland zijn al een groot deel van de middag en avond op en rond Schiphol aan het zoeken naar iets dat uit een vliegtuig zou zijn gevallen.  

Inter Visual Studio/Vivian Tusveld

Nadat een automobilist bij de Marechaussee had gemeld dat hij iets uit het landingsgestel van een inkomend vliegtuig had zien vallen, werd het betreffende deel van het Schipholterrein grondig uitgekamd.

Er werd niets gevonden, zo laat een woordvoerder van de Marechaussee weten. Ook een kijkje bij het vliegtuig leverde geen aanknopingspunten op. Wel kon worden uitgesloten dat het om een deel van het toestel ging, omdat er geen onderdelen van het toestel ontbraken.

Quote

"Het kan van alles zijn geweest. Een vogel, maar ook een verstekeling"

woordvoerder Veiligheidsregio Kennemerland

Inmiddels is de zoektocht op Schiphol gestaakt, maar wordt er aan de noordkant van Schiphol - rond de Cateringweg - nog wel gezocht. Die zoekactie staat onder leiding van de Veiligheidsregio, al blijft ook de marechaussee betrokken. Vooral het gebied rond de Cateringweg wordt doorzocht. "Het kan van alles zijn geweest", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio. "Een vogel, maar ook een verstekeling."

Om 'uit te sluiten' dat het daadwerkelijk om een verstekeling ging, kammen brandweerduikers nu ook het water rond de Cateringweg uit. Tot nog toe hebben zij niets aangetroffen, besluit de woordvoerder.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]