Ga naar Content
Noord-Holland

Lichaam verstekeling Emirates-toestel naar mortuarium

12 september 2015, 18.20 uur · Aangepast 12 september 2015, 20.56 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

SCHIPHOL Het lijk van de gevonden verstekeling op Schiphol is uit het landingsgestel van het vrachtvliegtuig gehaald. Het lichaam is overgebracht naar een mortuarium. Het onderzoek bij het vliegtuig is klaar.

Er is nog geen autopsie op het lichaam uitgevoerd, dus de Koninklijke Marechaussee weet nog niet waaraan de man is overleden. Ook zijn identiteit is nog niet bekend.

Nairobi
Het lichaam was vanochtend vroeg ontdekt in een vrachtvliegtuig van Emirates, bevestigt de luchtvaartmaatschappij aan RTV NH. Dat was kort ervoor geland vanuit de Keniaanse hoofdstad Nairobi.

De vondst had geen gevolgen voor het vliegverkeer: het ging niet om een passagiersvliegtuig en het toestel stond niet in de weg.

Lees ook: Dode verstekeling gevonden in landingsgestel Emirates-vliegtuig op Schiphol

Het gebeurt niet vaak dat op Schiphol een dode verstekeling wordt gevonden. Vorig jaar was het lichaam van een zeventienjarige autistische jongen uit Noorwegen aangetroffen. Hij was vermoedelijk van huis weggelopen.

KLM
In 2004 stierf een 27-jarige Surinaamse man die op Curaçao woonde. Dat gebeurde tijdens een vlucht van Aruba naar Schiphol. In 1990 werd een 32-jarige man uit Sierra Leone dood gevonden in een vliegtuig dat net was aangekomen uit Ghana. In alle gevallen ging het om toestellen van de KLM.

Het landingsgestel van een vliegtuig wordt niet verwarmd. Als het vliegtuig op 10 kilometer hoogte vliegt, zakt de temperatuur naar ongeveer 50 graden onder nul.

IJle lucht 
Bovendien is ademhalen onmogelijk, doordat de lucht zo ijl is. Soms vallen verstekelingen uit het vliegtuig als het landingsgestel wordt uitgeklapt. Heel af en toe weet iemand te overleven.