Ga naar Content
Gooi

Zo kijken Hilversumse horecaondernemers terug op hun eerste maand na de lockdown

1 juli 2020, 18.15 uur
Door: Carlijn Kolk · Foto: NH Nieuws

HILVERSUM - De Hilversumse horeca is alweer een maandje open. Het mooie weer zorgde voor volle terrassen, maar de ondernemers merken wel dat mensen alleen komen als het zonnetje schijnt. Binnen blijft het nagenoeg leeg. 

"We hadden verwacht dat de omgang met gasten lastiger zou zijn, maar dat gaat boven verwachting", vertelt Marije van Thiel van Grandcafé Le Journal. En wat deze eerste maand tegen viel? "Het is toch nog erg rustig", reageert ze. En dat is eigenlijk de tendens bij alle horecazaken waar we langsgaan. Daarnaast knijpen ze in hun handjes dat het zo mooi weer is geweest, dat heeft ze gered. 

Bij biercafé de Barbier hebben ze hun hele hebben en houden naar buiten gesleept en daar staat nu een groot terras. Normaal hebben ze buiten plek voor acht personen, maar nu ineens voor tachtig personen. Dat betekent dus veel meer meters maken dan normaal. "Goed voor de kilo's", reageert Roy Brouwer van het café lachend. 

Bekijk hier de uitgebreide reportage over hoe het de horecaondernemers vergaat: 

Zo kijken Hilversumse horecaondernemers terug op hun eerste maand na de lockdown - NH Nieuws

Lakser 

Op de Kerkbrink hebben ondernemers de handen ineengeslagen en het plein volgezet met tafels en stoelen. Alleen de animo valt wat tegen. Maar daar komt volgens Marco van Velthooven snel verandering in. Ze gaan daar deze maand wat culturele evenementen en een 'sitdown festival' organiseren. 

Elke dag zie je dat mensen een beetje lakser worden in het naleven van de regels. En daar worstelt de horeca ook mee. Want zij zijn dan degene die moeten optreden als politieagent, anders riskeren ze een boete die kan oplopen tot 4.000 euro. De ondernemers vertellen allemaal dat ze goed contact hebben met de gemeente en dat de handhavers af en toe langskomen om te kijken hoe het gaat. 

Duimen voor warme zomer

Vanaf nu zijn de regels weer iets versoepeld en is er geen maximum meer voor het aantal personen binnen. Maar in de praktijk hebben de restaurants daar helemaal niets aan. Want alle tafels moeten op 1,5 meter blijven waardoor er weinig extra tafels bij kunnen.

Dus gaat iederen duimen, duimen en nog meer duimen voor een warme zomer met een hoop zon. "Dan zie ik de zomer positief tegemoet", besluit Cival Jansen van restaurant Proeverij de Open Keuken. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected] 

Lees ook