Start van hoofdcontent

WESTZAAN

nl

Drugslab met 600.000 XTC pillen opgerold in Westzaan

1 juli 2020, 13.44 uur · Aangepast 1 juli 2020, 14.35 uur · Door Redactie

WESTZAAN - De politie heeft gisteren een inval gedaan in een bedrijfspand aan de Rak in Westzaan. In het pand werd een drugslab gevonden voor het produceren van synthetische drugs. De politie trof ook 600.000 XTC pillen aan, 100 kilo MDMA en een grote hoeveelheid grondstoffen voor het produceren van synthetische drugs. Twee verdachten, een 24-jarige man en een 50-jarige man uit Amsterdam zijn aangehouden.

Foto: Drugslab Westzaan - Dit is een opgerold XTC-drugslab in Westzaan op 1 juli / Politie

Politiespecialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zullen het drugslab veilig ontmantelen en de in beslag genomen goederen afvoeren. De recherche zet het onderzoek voort.

Flinke toename drugslabs in Noord-Holland

Volgens de politie is drugsproductie een groeiend probleem in Noord-Holland. Niet alleen neemt het aantal hennepplantages toe, ze zien ook een stijging van het aantal drugslabs waarin synthetische drugs als XTC en amfetamine wordt geproduceerd.

Alleen al dit jaar zijn er in Noord-Holland 6 drugsproductielocaties opgerold en 7 opslaglocaties aangetroffen. In heel 2019 heeft de politie 4 synthetische drugslabs ontmanteld. Dat is dus al een flinke stijging.

Uit de vijftien dumplocaties van chemisch drugsafval die zijn aangetroffen, kan de politie opmaken dat dit niet de enige locaties zijn waar drugs worden gemaakt.

Burgemeester Jan Hamming van Zaanstad roept oplettende burgers op om vermoedens van drugscriminaliteit te melden: "We moeten met elkaar niet wegkijken, maar aanpakken. Productie van drugs, zeker in woonbuurten kan levensgevaarlijke situaties opleveren. Om deze levensgevaarlijke criminaliteit een halt toe te roepen, heeft de politie de hulp van oplettende burgers hard nodig om vermoedens te melden. Mijn oproep: meld altijd bij de politie als je vermoedens hebt van een plek waar drugs geproduceerd wordt.”

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.