Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Deze Purmerendse ouderen kunnen eindelijk weer vogeltjes kijken!

20 mei 2020, 17.59 uur · Aangepast 20 mei 2020, 18.45 uur
Door: Redactie · Foto: Maaike Polder / NH Nieuws

PURMEREND - Geen muziekoptreden of orgel, maar een wildlife-verrassing in een Purmerends wooncomplex voor ouderen: een kunstenaar werkte de afgelopen dagen aan een kleurrijke ijsvogel op de grond van de binnenplaats. "Mijn favoriete vogel!"

Aldus de 79-jarige Joop ten Klei tegen NH Nieuws. De voormalig vogelaar baalt dat hij door corona en zijn zwakker wordende lichaam niet meer op vogeltour kan, maar toen werd hij verrast.

Doordat het kunstwerk op de grond in 3D is geverfd, lijkt het vanuit een bepaalde hoek net alsof je naast de vogel staat. In Woonstate W.C.J. Passtoors wonen tientallen ouderen die veelal aan hun huis gekluisterd zijn, maar de komende tijd  hebben die er dus ineens een 'huisdier' bij!

NH Nieuws nam een kijkje. Tekst loopt door onder de video

200520_IJSVOGEL - NH Nieuws

Het 3D-kunstwerk is gemaakt door Rianne te Kaat. "Ik vind het bijzonder om een keer in een ouderencentrum te zijn, in plaats van gewoon op straat. Ik krijg heel veel leuke reacties en zo hebben de ouderen wat te zien na al dat binnen zitten", aldus Te Kaat tegen NH Nieuws. 

Het kunstwerk is betaald door de dochter van Joop ten Klein en de opbrengst gaat naar KiKa. Te Kaat: "We hebben samen het ontwerp gemaakt, juist met een ijsvogel omdat Joop daar zo van houdt."

Ansichtkaarten 

Naast Joop ten Klei kunnen alle andere bewoners ook op de foto met de ijsvogel en van die foto's worden ansichtkaarten gemaakt, die de ouderen naar hun familie kunnen sturen. 

Lees ook