Start van hoofdcontent

URSEM

nl

Dorry heeft een schoonheidssalon aan huis: "Niet leuk om dicht te zijn"

28 april 2020, 10.50 uur · Aangepast 28 april 2020, 11.51 uur
Door Chantal Bos · Foto: NH Nieuws

URSEM - Hoe gaat het met de Westfries in deze tijd waarin corona heerst, we ons zorgen maken over onze toekomst en ons moeten voorbereiden op een anderhalvemetersamenleving? Al rijdend langs de Westfriese Omringdijk, belt presentator Sander Huisman bij mensen aan. Op gepaste afstand vraagt hij in het programma Omringd de altijd nuchtere Westfries hoe het hen vergaat in tijden van crisis. 

Langs de Walingsdijk belt Sander aan bij Peter en Dorry Bakker. Hoewel Peter met zijn eigen installatiebedrijf nog door kan werken, moest Dorry wegens de regelgeving haar schoonheidssalon aan huis sluiten. "Met name de dames die onthaart willen worden vragen zich af 'wat nu'?", aldus Dorry.

Soms heb je van die dagen dat je continue achter je beeldscherm zit, dan ben je het wel even zat

MIrjam Peereboom, inwoner Ursem

Verderop langs de dijk woont Mirjam Peereboom. Ze werkt thuis en geeft ook haar zoon en dochter les. Dat na de meivakantie de basisscholen weer open gaan, is voor hen een fijn vooruitzicht. Mirjam: "Het scheelt enorm dat we nu weten dat ze weer naar school mogen. Dat geeft lucht."

Ook haar zoon Walter (8) is blij weer naar school te kunnen. Wat hij als eerste van plan is? "Spelen met vrienden!", zegt Walter enthousiast.

Bekijk hier de hele aflevering van Omringd vanuit Ursem: 

Dorry heeft een schoonheidssalon aan huis: "Niet leuk om dicht te zijn" - NH Nieuws

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier