Ga naar Content

AZ is boos en beraadt zich op stappen tegen KNVB

ALKMAAR - AZ is niet tevreden over de manier waarop de KNVB de eredivisie heeft afgewikkeld. De Alkmaarders gaan niet akkoord met de verdeling van Europese tickets tussen de ploegen en had liever beslissingswedstrijden gespeeld op het moment dat dat mogelijk was.

Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

AZ stond op de tweede plek van de ranglijst, maar had een gelijk aantal punten met Ajax. Alleen het doelsaldo (8 doelpunten verschil) hield de Amsterdammers boven AZ.

Robert Eenhoorn, de algemeen directeur van de Alkmaarders, zegt op de clubsite: “Wij hebben op de achtergrond al weken getracht om meerdere scenario’s uit te werken, dit om de situatie waar we nu in beland zijn te voorkomen. Zo hebben wij bij ‘scenario 2’ (uitspelen competitie) het voorstel gedaan om met een beperkt aantal wedstrijden toch tot een besluit op sportieve gronden te kunnen komen. En bij ‘scenario 3’ (stopzetten competitie) hebben we het advies gegeven om daar direct mee aan de gang te gaan. Onze voorstellen zijn echter onbeantwoord gebleven.”

"We beraden ons op deze situatie"

az-directeur Robert eenhoorn

AZ had graag gewild dat de KNVB de clubs om draagvlak had gevraagd bij het besluit om de verdeling van Europese tickets, zoals de bond dat ook deed in de discussie rondom promotie en degradatie. "Maar de KNVB heeft dit direct afgewezen", aldus Eenhoorn. "De KNVB vroeg dat draagvlak vrijdagmiddag wél als het gaat om het besluit om promotie/degradatie. We beraden ons op deze situatie.”

NH Sport heeft afgelopen weken herhaaldelijk contact gezocht met AZ met een verzoek om verdere toelichting van hun standpunten. Dat werd - ook deze vrijdag - geweigerd door de Alkmaarders.

Lees ook