Haarlemmermeer

NL
V

Rector Bert Kozijn: "Ik zou het fantastisch vinden om iedereen weer op school te zien"

21 april 2020, 20.39 uur · Aangepast 22 april 2020, 16.45 uur
Door Edgard Capriles · Foto: ANP | Koen Suyk

AMSTELVEEN - Leerlingen van basisscholen en speciaal onderwijs mogen vanaf 11 mei weer lessen volgen. Middelbare scholen volgen op 1 juni. Rector Bert Kozijn van het Hermann Wesselink College volgde de persconferentie van premier Rutte vanavond. Hij vindt het terecht dat basisscholen voorrang krijgen. "We moeten netjes op onze beurt wachten."

Bert Kozijn kijkt vooral uit naar de dag dat hij iedereen weer op school ziet. "Als het per 1 juni is, dan kunnen we het schooljaar netjes afronden. Daar kijk ik heel erg naar uit. Ik zou het fijn vinden om de leerlingen en docenten weer op school te hebben."

'Anderhalvemeterschool'

Premier Mark Rutte zei vanavond tijdens de persconferentie dat het middelbaar onderwijs alleen verder kan als een 'anderhalvemeterschool'. "Daar moeten we dus heel goed over na gaan denken," zegt Kozijn. Hij doet daar al een beetje ervaring mee op tijdens deze examenperiode."In de aula staan voor de examens nu maar veertig tafels en stoelen, in plaats van de gebruikelijke 120 tafels en stoelen."

Quote

"Ik zou het fijn vinden om de leerlingen en docenten weer op school te hebben"

Bert Kozijn, rector

Echt concrete plannen hoe de school 'nieuwe stijl' verder ingevuld moet worden zijn er nog niet, vertelt Bert Kozijn. Dat moet de komende weken verder uitgewerkt worden voor de 1750 leerlingen. Hij heeft al wel ideeën: "Je zou kunnen zeggen dat de klas gehalveerd wordt. Dat de ene dag de ene helft van de klas les krijgt, de andere dag de andere helft op school is."

In ruim een maand tijd het Hermann Wesselink College omtoveren tot een 'anderhalvemeterschool', dat klinkt ambitieus. Niet voor Bert Kozijn: " We hebben na de meivakantie nog bijna vier weken om ons voor te bereiden. Dat gaat lukken. Daar ben ik van overtuigd!" 

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier