Start van hoofdcontent

HIPPOLYTUSHOEF

nl

Bloemengroet om de paasdagen door te komen: "Dit is echt even een opkikkertje"

10 april 2020, 19.00 uur · Aangepast 11 april 2020, 00.33 uur · Door Redactie

HIPPOLYTUSHOEF - Een prachtig paasboeket voor mevrouw Smiers uit Hippolytushoef en nog heel veel andere cliënten van de thuiszorg. Het is een initiatief van de bloemenkwekers, gemeenten, ouderenbonden en rapper Ali B. Vooral thuiswonende ouderen hebben het zwaar onder de coronamaatregelen. "Dit is echt even een opkikkertje."

Foto: paasbloememen van de thuiszorg - NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

Thuiszorgers Els Rotgans en Diana Lont hebben de auto volgeladen met boeketten voor Wieringen en de Wieringermeer. De bloemen zijn voorzien van een kaartje van de thuiszorg en een kaart met een boodschap van rapper Ali B. "Een bloemengroet," roept Els van een afstandje naar mevrouw Smiers.

Mevrouw Smiers staat verrast in de deuropening. "Nou, moeten we zo uit elkaar blijven?" Ze is erg onder indruk van de bloemen: "Het is prachtig en dat krijg je dan zomaar?" Haar zoon is net aan de deur geweest geweest en daar blijft het vaak bij, vertelt Els Rotgans: "Ouderen zijn nu best eenzaam en zijn hartstikke blij met wat extra aandacht."

Bloemengroet

Om het eerste paasboeket uit te reiken is ook burgemeester Rian van Dam van Hollands Kroon meegekomen: "Het is een bloemengroet voor mensen die het hartstikke nodig hebben. Verpleeghuizen zijn op slot, maar veel ouderen wonen ook nog op zichzelf en die krijgen ook weinig bezoek. Deze geste is fantastisch om aan mee te werken."

Corona in de Noordkop & Texel
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de Noordkop en Texel en krijg updates in je tijdlijn