Ga naar Content

Kap van duizenden bomen langs A9 definitief van de baan

De kap van duizenden bomen langs de A9 bij Ouderkerk aan de Amstel gaat definitief niet door. Dit schrijft minister van infrastructuur Van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer. De bomen zouden gekapt worden om plaats te maken voor een tankstation. 

Foto: NH Nieuws

Eerder diende een meerderheid van de Tweede Kamer een motie in tegen de kap van de bomen. De minister geeft nu gehoor aan deze oproep. 

Langs de A9 ter hoogte van De Ronde Hoep komt nu geen nieuw tankstation. De verbreding van de A9 gaat wel door. 

Actie tegen bomenkap

Het plan leidde tot een hoop ophef onder de inwoners van Ouderkerk aan de Amstel. Vorig jaar haalde actiegroep 'Stop de Bomenkap' duizenden handtekeningen op tegen de bomenkap. En ook de gemeenteraad steunde de petitie.

Lees ook

De actiegroep is blij met de beslissing van de minister. "Een mooi resultaat waar we vanuit de lokale gemeenschap een grote inzet voor hebben getoond."

Extra borden

Minister Cora van Nieuwenhuizen laat in de brief weten dat de afstand tussen twee verzorgingsplaatsen maximaal 20 kilometer moet zijn 'voor het belang van de verkeersveiligheid'. Zo is er voor de weggebruiker voldoende gelegenheid om te rusten, eten en tanken.

Omdat het tankstation nu niet gebouwd wordt, zullen er langs de A9 extra borden komen om weggebruikers op de langere afstand tussen de verzorgingsplekken op het traject te wijzen

Lees ook