Ga naar Content

Onze sporters in het buitenland: Michelle Goos

NECKARSULM - In de serie 'Onze sporters in het buitenland' gaan we op zoek naar Noord-Hollandse sporters die actief zijn buiten de landsgrenzen. Zij vertellen over hun ervaringen. Deze keer spraken we met handbalster Michelle Goos. De Amsterdamse speelde eerder voor VOC Amsterdam, totdat ze naar Duitsland vertrok. 

Foto: NH/Marco Grimmon

Duitsland

In 2016 vertrok Goos naar het Duitse Buxtehuder SV. "Voor mijn gevoel was ik klaar in Nederland. Alles wat ik wilde bereiken, had ik al behaald. Ik had destijds de keuze om te stoppen of om wat anders te proberen. Ik heb toen toch maar besloten om naar het buitenland te gaan. Veel bekenden van mij speelden al in de Bundesliga. Ik wist waar ik aan begon."

De handbalster had vroeger niet de ambitie om in het buitenland te gaan spelen. "Ik vond handbal vooral heel erg leuk. Ik had nooit verwacht om in het Nederlands team te komen. Toen ik dat had bereikt, ging ik erover nadenken of ik nog naar het buitenland zou willen. Het was geen droom, maar ik ben uiteindelijk wel blij dat ik het heb gedaan."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Volwassener en fysiek zwaarder"

Handbal is een stuk professioneler in Duitsland erkent Goos. "We trainen twee keer per dag. Bij VOC trainde ik vijf keer in de week. Het is zwaar, maar ontzettend leuk. Je speelt elke wedstrijd in een uitverkochte hal met 1500 mensen op de tribune."

"Qua niveau kun je het niet vergelijken met de eredivisie", vervolgt Goos. "Ik vind het niveau in Nederland een beetje A-jeugdcompetitie. Als ik mee zou doen, ben ik veruit de oudste." Daar ergerde ze zich ook een beetje aan. "Toen ik 25 was, was ik al een van de oudsten in de competitie. Ik vind mezelf niet oud, dus dat is wel een gekke gedachte. De Bundesliga is volwassener en fysiek zwaarder."

"Je speelt elke wedstrijd met 1500 mensen op de tribune"

HANDBALSTER Michelle goos

Livestream

In Duitsland zijn alle duels in de Bundesliga te volgen via een livestream. "Mijn ouders en andere bekenden kunnen op die manier mijn wedstrijden volgen. De clubs proberen het publiek te vermaken met halftimeshows. Bij Oldenburg heb je bijvoorbeeld cheerleaders tijdens de rust die het publiek vermaken. Bij andere clubs treden zangers op. De bars met eten en drinken blijven tijdens de wedstrijden geopend. In dat opzicht kan je het een beetje met voetbal vergelijken."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Goos zette twee jaar geleden een stapje terug binnen de Bundesliga, ze vertrok namelijk naar Neckarsulmer SU. "Ik stond destijds wederom voor de keuze om te stoppen of om geld te verdienen met mijn hobby. Sparen en handballen is erg leuk. Je verdient niet zoals in het voetbal bedragen waardoor je tien jaar niet hoeft te werken." Lachend: "Dat is helaas niet zo."

Corona

De handbalster kampt momenteel met een kruisbandblessure. "De Bundesliga is gestopt vanwege de coronacrisis. Ik ben thuis bij mijn ouders in Nederland om aan mijn herstel te werken. Ik doe aan krachttraining en hardlopen om weer fit te worden."

Lees hieronder de andere verhalen uit de rubriek.

Lees ook