Ga naar Content

Strand Zandvoort is populair: waarschuwingsborden op boulevards

ZANDVOORT - Het is eindelijk een mooie zaterdag, bijna lente-achtig en daarom is het strand van Zandvoort ondanks de coronacrisis vandaag een populaire bestemming. 

Advies aan strandgangers om niet te lang in Zandvoort te blijven - NH Nieuws

Op de Elswoutslaan in Overveen stond het vanmiddag bumper aan bumper. Ook op andere wegen is er in de loop van de middag filevorming richting Zandvoort.

Asociaal gedrag

Dat strookt niet met de oproep van de gemeente Zandvoort. In verband met besmettingsrisico's moeten mensen niet uitgebreid op en rond het strand verblijven. 

De gemeente heeft vanwege de coronacrisis nieuwe regels opgesteld voor het strand. Er waren namelijk meldingen binnengekomen van mensen die terrasmeubilair meesleepten naar het strand en strandgasten die hun behoefte deden in de vrije natuur, maar soms ook zelfs op terrassen van de gesloten strandtenten. Die zijn allemaal dicht vanwege de horecamaatregel van het kabinet. Op een enkele na, is er nergens een toilet open op en rond het strand.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Waarschuwingsborden

Op de boulevard en langs ondermeer de Zandvoortselaan staan waarschuwingsborden. 'Houd 1,5 meter afstand', 'Beperk uw verblijfsduur' en 'Gun elkaar de ruimte #Corona' staat op die borden. Ook bij de strandopgangen zijn bordjes geplaatst om de strandgangers op de regels te wijzen.

De gemeente hoopt dat bezoekers zich nu blijven gedragen om te voorkomen dat er straks een oproep komt om helemaal niet meer naar de kust te komen.

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn

Lees ook