Start van hoofdcontent

ZANDVOORT

nl

Storm en Formule 1: strandtenthouders Zandvoort wacht een roerige tijd

5 februari 2020, 18.48 uur · Aangepast 5 februari 2020, 20.58 uur
Door Redactie · Foto: NH Nieuws / Paul Tromp

ZANDVOORT - De één is op vakantie gegaan, de ander heeft de wintermaanden gebruikt om eens flink te klussen. Na maanden rust mogen de strandtenthouders in Zandvoort, die geen jaarrondvergunning hebben, hun zaken weer opbouwen. Ze kijken uit naar de Formule 1 begin mei, maar eerst die storm van aankomend weekend maar eens 'overleven'. 

Er wordt druk geklust in het zonnetje op het strand van Zandvoort. Ook bij strandtent Noosa, waar Kiki Coster dit jaar voor het eerst 'de baas'  is, klinken klappen van de hamers en het geratel van boormachines.

Strandtenten worden opgebouwd op het strand van Zandvoort - NH Nieuws

Vorig jaar stonden de strandtenthouders in deze periode nog sneeuw te schuiven. De zon schijnt vandaag uitbundig, maar komende zondag dreigt het flink te gaan stormen en dus hebben de bouwers geen minuut te verliezen hebben. "Al die planken moeten straks rechtop staan, want we willen dat het dicht is en dat we een windje aankunnen", aldus Remco van Dijk van Noosa.

"Al die planken moeten straks rechtop staan, want we moeten een windje aankunnen"

Strandtenthouder Remko van dijk

En dan is er natuurlijk dat superdrukke weekend begin mei, als het Formule 1-circus in Zandvoort neerstrijkt. Er zijn strandtenthouders die hun hart vasthouden, maar Coster maakt lijkt zich er niet zo druk om te maken. "Het is wel spannend, het is ook afhankelijk van het weer. We gaan het zien."

'Moeders Ballen'

En dan komt daar ineens de Zandvoortse Inge Lever aanrijden, op een scootmobiel volgeladen met warme gehaktballen. Ze is de moeder van één van de bouwers en verzorgt dagelijks de lunch.

"Met mooi weer kom ik hier naartoe en als het regent komen ze naar mij." De bouwers hebben stiekem al een loempia achter de kiezen, maar de ballen van Inge kunnen ze natuurlijk niet weigeren.

Of ze die niet rond het circuit kan gaan verkopen begin mei? "Dat mochten ze willen. Het zijn speciale homemade-ballen met een speciaal recept van moeders, dus die krijgt niet iedereen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!