Ga naar Content

KLM-personeel moet 70 procent minder gaan werken

KLM heeft voor het personeel een werktijdverkorting van zo'n 70 procent aangevraagd. De luchtvaartmaatschappij is door de coronacrisis gedwongen haar vluchten terug te brengen tot slechts 10 tot 20 procent. KLM is met de vakbonden in gesprek om te zien hoe de werktijdverkorting kan worden ingevuld.

Een Boeing 747-400 van KLM op Schiphol - Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Volgens KLM kiest het bedrijf voor een meer gebalanceerde aanpak dan bij veel andere luchtvaartmaatschappijen gebeurt, zoals het volledig aan de grond houden van de vloot en het personeel onbetaald naar huis te sturen.

Met maatregelen zoals bijvoorbeeld werktijdverkorting zegt KLM te zoeken naar mogelijkheden om de kosten fors omlaag te krijgen. Tegelijkertijd wil de luchtvaartmaatschappij zoveel mogelijk klanten repatriëren en medewerkers hun werk te laten behouden.

Lege vluchten

Momenteel voert KLM onder andere lege vluchten uit naar Curaçao en Suriname om reizigers op te halen en weer naar Schiphol te brengen.

President-directeur Pieter Elbers verstuurde vandaag deze videoboodschap aan het voltallige personeel van KLM. Bij KLM werken ruim 35.000 mensen:

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Lees ook