Ga naar Content

Spelers Telstar hielden oefenwedstrijd met Sparta tegen door zorgen om coronavirus

AMSTERDAM - Telstar had zaterdag een oefenwedstrijd kunnen spelen tegen Sparta Rotterdam. De spelers van de Velsenaren hielden dat echter tegen; ze voelden zich er niet prettig bij om ondanks alle maatregelen rondom het coronavirus toch te voetballen. Dat vertelde trainer Andries Jonker zaterdagochtend bij NH Radio Sportcafé.

Foto: Pro Shots/Vincent de Vries

"Vandaag hadden we willen spelen, maar de spelers wilden niet", aldus Andries Jonker. "We hadden vandaag tegen Sparta kunnen oefenen. Het was een opmerkelijk moment gisteren: toen ik de spelers vertelde dat we een oefenwedstrijd konden spelen nam één van de spelers het woord: trainer, hier hebben we een slecht gevoel bij. We spelen liever niet. Toen heb ik ze gezegd dat ik daar geen ruzie over wil maken en dus heb ik Sparta afgebeld."

"Bij Sparta zijn ze het wel gewend dat Telstar afbelt..."

presentator nh radio sportcafé leo driessen

Jonker had zich al op het duel verheugd: "Het was een leuke wedstrijd geweest, maar als mijn spelers zich niet happy over voelen gaan we daar niet aan beginnen." Presentator Leo Driessen zag er de humor wel van in, gezien de transferperikelen rondom Reda Kharchouch: "Bij Sparta zijn ze het wel gewend dat Telstar afbelt..."

Telstar gaat wel door met trainen. Publiek en pers is daarbij niet welkom. 

Lees ook