Ga naar Content

Al het betaalde voetbal afgelast

DEN HAAG - Alle betaald voetbalwedstrijden gaan dit weekend niet door. Dit is zojuist bekend gemaakt op een persconferentie in Den Haag. Evenementen boven de honderd personen zijn tot het einde van de maand geannuleerd in verband met het coronavirus.

Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Morgenavond gaan NEC - FC Volendam, Roda JC- Telstar en FC Dordrecht - Jong AZ niet door. Zondag zou Ajax in de Johan Cruijf ArenA tegen FC Twente spelen. AZ had de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo op het programma staan. Maandag had Jong Ajax op De Toekomst tegen Excelsior gespeeld.

Feyenoord - Ajax

Ook de twee weekenden erop zal er niet gevoetbald worden. Dat betekent dat de klassieker Feyenoord - Ajax van volgende week zondag ook is afgelast. Het is nog niet bekend hoe de KNVB de competitie tot een goed einde gaat brengen. 

De Europese voetbalbond overlegt dinsdag hoe het verder moet met de diverse competities die door het corona-virus zijn stilgelegd. Daarbij komt ook het EK van komende zomer aan bod. 

Oefeninterlands Oranje

Het Nederlands elftal had eind maart twee oefeninterlands willen spelen. Die duels tegen de Verenigde Staten (26 maart) en Spanje (29 maart) gaan evenmin door. 

Eerder vandaag trainde FC Volendam ter voorbereiding op de wedstrijd van vrijdag tegen NEC. Aanvoerder Kevin Visser ging er toen gewoon vanuit dat het duel door zou gaan. 

 

Voorbeschouwing NEC - FC Volendam - NH Sport/Edward Dekker