Ga naar Content

Noord-Hollandse profclubs nemen maatregelen tegen coronavirus

AMSTERDAM - Voetbalclubs uit de eredivisie en eerste divisie nemen geen enkel risico met het coronavirus. FC Volendam doet het stadion op slot, AZ heeft het trainingscentrum voor komend weekend gesloten en Ajax schrapt het voor 20 maart geplande feest ter gelegenheid van de 120e verjaardag.

Foto: Pro Shots/Vincent de Vries

Ajax

Naast de afgelasting van de wedstrijden van de hoofdmacht en het niet doorgaan van het jubileumfeest wordt ook het jeugdvoetbal van de Amsterdammers getroffen. Voor de wedstrijden in de de Youth League, het internationale toernooi waarin Ajax onder negentien jaar meedoet, wordt later een datum bepaald. Ajax was daarin doorgedrongen tot de kwartfinales, waarin het speelt tegen FC Midtjylland. De Future Cup, met daarin Ajax onder zeventien jaar, gaat dit jaar niet meer door. Verder kunnen fans een streep halen door een mogelijke stadiontour door de Johan Cruijff ArenA.

AZ

Het trainingscomplex van AZ is sowieso tot en met maandag gesloten.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

FC Volendam

FC Volendam heeft het aantal trainingen van de hoofdselectie en de beloften teruggebracht tot één per dag. Daarbij is geen publiek meer welkom en ook de pers wordt geweerd: het KRAS Stadion gaat dus op slot. Alle evenementen die daar zouden worden gehouden zijn geannuleerd. Wel is de club bezig met het plannen van oefenwedstrijden, aldus een woordvoerder van de club. "Er valt niets over te zeggen hoe lang dit gaat duren, maar we moeten er ons op voorbereiden dat we vanaf april weer spelen."

Telstar

Telstar-trainer Andries Jonker had donderdagavond nog de hoop dit weekend een oefenduel met Sparta Rotterdam te kunnen spelen, maar daar staken zijn spelers een stokje voor. De training van Telstar is evenmin toegankelijk voor de pers.

Het betaalde voetbal ligt tot en met 31 maart stil om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Het is niet duidelijk hoe de KNVB de competitie straks wil vervolgen. De UEFA praat komende dinsdag met de nationale voetbalbonden hoe het verder moet met de diverser Europese competities en het EK dat komende zomer op het programma staat.

Lees ook