Ga naar Content

Eerste divisie ligt komende weken plat: 'Niet rampzalig, wel vervelend'

VELSEN-ZUID/VOLENDAM - De eerste divisie ligt plat als gevolg van het coronavirus. De exacte gevolgen zijn nog niet te overzien. De trainers van FC Volendam en Telstar, Wim Jonk en Andries Jonker, reageren nuchter. Jonker: "De antenne is al wat ouder hè. Je voelt dat de druk steeds groter wordt. Dit moest er van komen." 

Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

"Het is niet rampzalig, wel vervelend", vervolgt de trainer van Telstar. "Ik heb het even snel bekeken. Van 6 april tot 1 mei zou het voor ons twee keer per week voetballen worden. Dan kom je in een vrijdag/maandagritme. Het is niet anders. Het voetbalprobleem is het kleinste probleem. Er zijn belangrijkere dingen op dit moment."

"Er zijn belangrijkere dingen op dit moment"

Telstar-trainer Andries Jonker

FC Volendam-trainer Wim Jonk denkt er net zo over. "Je hebt je erbij neer te leggen. Die dingen worden van hogerhand beslist. Voetbal is bijzaak als gezondheid in het geding komt. Dat gaat boven alles." 

Oefenwedstrijden

Ondanks alles wil Jonker zijn selectie fit houden voor het moment dat de wedstrijden weer hervat kunnen worden. Hij hoopt daarom wel oefenwedstrijden te kunnen spelen. "We willen proberen dit weekend te voetballen. Uiteraard met toestemming van de KNVB en de autoriteiten. We gaan het niet op eigen houtje doen."

Jonk durft nog niet te zeggen of en wanneer hij met zijn spelers een oefenduel kan inplannen. "Het is heel vroeg om daar nu iets van te vinden. We weten niet wat er nog allemaal gaat gebeuren. Als je weet dat je tot 31 maart geen wedstrijden speelt, moet je gaan kijken hoe je het tot dan toe gaat invullen binnen de mogelijkheden die er zijn. Maar hier zit niemand op te wachten."

"Hier zit niemand op te wachten"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

Dat Jonker met Telstar vrijdagavond geen kilometerslange busreis naar Kerkrade hoeft te maken, is voor nu een kleine meevaller. "Er moet een hoop gebeuren in deze tijd van het jaar", doelt Jonker op het al dan niet verlengen van contracten. "We kunnen een paar dingen op een rij zetten. Maar die busreis houden we wel tegoed."

Vanwege het annuleren van het volledige programma in de eerste divisie is er vrijdag 13, 20 en 27 maart ook geen radio-uitzending van NH Sport.