Ga naar Content

Dijklander ziekenhuis neemt meer maatregelen in strijd tegen corona

HOORN - Het Dijklander Ziekenhuis heeft gisteren het beleid aangepast en extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Met deze maatregelen kan het ziekenhuis medewerkers, bedden en middelen beschikbaar maken en houden voor mensen die besmet zijn geraakt met het virus.

Foto: NH Nieuws

Ongeveer de helft van de geplande operaties in het Dijklander Ziekenhuis wordt de komende tijd verzet. Dit gaat met name om operaties waarbij het ziekenhuis verwacht dat er daarna een ziekenhuisopname nodig is. Spoedeisende operaties, verloskunde en oncologische ingrepen blijven wel gewoon plaatsvinden.

"Dit is een ingrijpend besluit", aldus Arno Timmermans van het Dijklander. "Maar hiermee hopen we voldoende capaciteit en bedden beschikbaar te maken voor patiënten met (verdenking van) het Coronavirus. Tegelijkertijd realiseren wij ons dat het ontzettend vervelend is voor patiënten die te horen krijgen dat hun operatie wordt verzet."

Lees ook

Poli-afspraken en bezoekregeling

Het ziekenhuis beperkt verder vanaf maandag de poliklinische activiteiten. De poliklinieken zullen niet sluiten, maar afspraken worden waar mogelijk  afgehandeld via de telefoon of een videoverbinding. Als het medisch noodzakelijk kunnen patiënten naar de poli komen. Ook voert het Dijklander Ziekenhuis geen second opinions meer uit.

Er wordt een dringend beroep gedaan aan bezoekers en patiënten om niet naar het Dijklander te komen als je last hebt van hoest-, griep- of verkoudheidsklachten. En ook gelden er andere regels voor bezoekers. Patiëntenmogen nog maar één bezoeker per dag ontvangen. Deze maatregel geldt niet voor kinderen en terminale patiënten.

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.

Lees ook