Sport

Geïrriteerde Jong Ajax-trainer Van der Gaag: "Ik denk dat dat wel duidelijk is"

7 maart 2020, 00.14 uur · Door Redactie

Whatsapp

VOLENDAM - Niet alleen het eerste elftal van Ajax heeft de wind vol tegen, ook bij Jong Ajax gaat het sportief de laatste weken niet bepaald lekker. De Amsterdamse beloften verloren vrijdagavond met 4-0 van FC Volendam. Trainer Mitchell van der Gaag voelde zich na afloop niet best.

NH Sport/Edward Dekker

Tot de 1-0 van Francesco Antonucci na iets meer dan een half uur spelen, zag het er allemaal nog oké uit bij Jong Ajax. Daarna zakte de opnieuw zeer jeugdige ploeg door het ijs. Na afloop stond Van der Gaag geïrriteerd voor de camera van NH Sport. Of hij boos of teleurgesteld is? "Je kan alle containerbegrippen roepen. Ik denk dat dat wel duidelijk is, of niet?"

Eén zege in vijf duels

Jong Ajax wist van de laatste vijf duels alleen van hekkensluiter Helmond Sport (0-2) te winnen. Vorige week verspeelden de Amsterdammers een 2-0 voorsprong tegen Telstar en werd het 2-2. Van Jong FC Utrecht (7-2), NAC Breda (2-4) en FC Volendam (4-0) werd met ruime cijfers verloren. Niet bepaald een reeks die bij Ajax past. Van der Gaag: "Is dat zo? Als je zo kort door de bocht wil zijn, snap ik dat. Als je het brede plaatje kijkt en elke week komt kijken dan weet je dat er meer speelt."

Quote

"Als je zo kort door de bocht wil zijn, snap ik dat. Als je elke week komt kijken dan weet je dat er meer speelt"

Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag

Voor Jong Ajax-aanvoerder Boy Kemper is de fikse nederlaag extra pijnlijk. Hij doorliep de jeugdopleiding bij de tegenstander en woont in Volendam. "Je krijgt het natuurlijk wel te horen: 'Ajax 4-0 verloren. Hoe kan dat nou?' Het is ook een grote uitslag en het kan eigenlijk niet, maar we moeten weer door."

Quote

"Het is een grote uitslag, maar we moeten weer door"

Jong Ajax-aanvoerder Boy Kemper

NH Sport/Edward Dekker

Whatsapp