Ga naar Content

Analist Maarten Woudenberg: "Jong Ajax had weinig in de melk te brokkelen"

VOLENDAM - FC Volendam boekte vrijdagavond een overtuigende zege op Jong Ajax. Analist Maarten Woudenberg zag dat de thuisploeg na de openingstreffer weinig meer te duchten had van de Amsterdammers.

Foto: NH Sport / Edward Dekker

"In ieder geval weer veel doelpunten deze wedstrijd", begint Woudenberg (links op de foto) zijn analyse op NH Radio bij NH Sport. "De 4-0 is afgetekend. En ik denk op basis van de tweede helft zwaar verdiend. Jong Ajax heeft weinig in de melk te brokkelen gehad. Het is ook moeilijk voor hen dat ze elke week weer met een paar andere spelers spelen. Ze hebben nooit een vaste samenstelling, dus dat is lastig voor ze."

"Ik denk dat de tweede plaats nog steeds mogelijk is"

NH Sport-analist Maarten woudenberg

Francesco Antonucci maakte na ruim een half uur de 1-0. De ploeg van trainer Wim Jonk leek vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd te spelen. "Toen werd het heel snel 2-0 en daarna hebben ze het slim uitgespeeld."

Woudenberg, die vijf seizoenen bij FC Volendam speelde, heeft nog hoop op directe promotie. "Ik denk dat de tweede plaats nog steeds mogelijk is. Als Volendam nu uit de dip is, dan kan het nog. Een concurrent kan ook in zo'n dip komen. Ik zie het positief in."

Lees ook