Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Francesco Antonucci aast op titel clubtopscorer FC Volendam

6 maart 2020, 23.39 uur · Aangepast 7 maart 2020, 00.53 uur · Door Redactie

VOLENDAM - Francesco Antonucci ontving voor de aftrap van FC Volendam - Jong Ajax (4-0) het bronzen schild voor het beste talent van de eerste divisie in de derde periode. Anderhalf uur later had hij wederom bewezen waarom hij was uitverkozen. Met twee goals leidde hij zijn ploeg naar de overwinning.

Francesco Antonucci wil clubtopscorer worden - NH Sport/Edward Dekker

Inmiddels is de Belgische middenvelder met aanvaller Martijn Kaars gedeeld topscorer van de ploeg. In twintig wedstrijden vond de huurling van AS Monaco elf maal het net. "Het is echt goed, maar ik wil er nog meer maken", aldus Antonucci die aan het einde van het seizoen graag de topscorerstitel opeist. "Het gaat denk ik tussen hem (Martijn Kaars, red.) en mij. Ik ga alles proberen om de eerste te zijn."

Quote

"Ik wil er nog meer maken"

FC Volendam-speler Francesco Antonucci

Op het bronzen schild van beste talent is hij meer dan trots. "Ik zet hem boven mijn bed. Het is een hele mooie prijs, ik ben er blij mee."

Tactisch plan

Met enkele tactische aanpassingen legde trainer Wim Jonk de basis onder de ruim uitgevallen zege. Zo liet hij zijn ploeg iets minder aanvallend spelen en koos hij voorin voor Boy Deul en Ibrahim El Kadiri in plaats van Martijn Kaars (geblesseerd) en Nick Doodeman (gepasseerd). 

Tactisch plan Wim Jonk pakt goed uit tegen Jong Ajax - NH Sport/Edward Dekker