Ga naar Content

Coornhert Lyceum in Haarlem cancelt schoolreis naar Verona vanwege coronavirus

HAARLEM - Het Coornhert Lyceum in Haarlem heeft een uitwisseling met scholieren van een school uit Verona afgelast vanwege het coronavirus.

Foto: Adobe Stock / Google Streetview. Beeldbewerking: NH Nieuws

Dat meldt rector Nelie Groen in Haarlems Dagblad

Op basis van reisadviezen van het ministerie van buitenlandse zaken is het schoolreisje naar Verona afgelast. De Haarlemse school heeft in het eigen gebouw ook maatregelen getroffen.

"Via de mentoren zijn de leerlingen geadviseerd om vaak de handen te wassen", vertelt Groen in de krant. "Ik vind dat wij geen paniek moeten creëren, maar op het nieuws zie je toch de risico’s.”

Er zijn meer scholen in Haarlem waar excursies naar het buitenland staan geprogrammeerd. Het is nog niet duidelijk hoe het daarmee staat.

In het artikel vertelt Klaasje Quadekker, rector van Lyceum Sancta Maria, dat tijdens het Regionaal Besturenoverleg Onderwijs van woensdag het coronavirus een van de hoofdonderwerpen was van gesprek. Daar zijn de richtlijnen bij mogelijk besmettingsgeval besproken.

Meer nieuws uit Haarlem en omgeving?

✔️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving, speciaal voor mensen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

✔️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/Haarlem

Lees ook