Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Partij voor Ouderen en Veiligheid: "gemeente moet Corona voorlichting serieuzer nemen"

26 februari 2020, 14.06 uur
Door: Redactie · Foto: ANP

ZAANDAM - De gemeente moet meer werk maken van de voorlichting over het Corona virus, dat vindt Harrie van der Laan van de Partij voor Ouderen en Veiligheid. Volgens van der Laan moet er op de website van de gemeente een aparte 'corona' pagina komen met de mogelijkheid om vragen te stellen. "Alleen dan kun je voorkomen dat er circuits met ouwehoer verhalen ontstaan", aldus van der Laan.

Aanleiding voor de  vragen die de partij aan het gemeente bestuur stelt is een kort briefje van burgemeester Hamming.  Daarin laat Hamming weten dat de negen Zaankanters die aanwezig waren op het besmette cruisseschip 'Westerdam' door de GGD in de gaten gehouden worden. Van der Laan vindt dat briefje onvoldoende.

Kattebelletje

"Het was zo'n klein briefje dat ik er aanvankelijk ook een beetje overheen keek, maar toen ik me realiseerde waar het over ging en er over aangesproken werd, had ik nog wel een paar vragen", zegt van der Laan tegen NH Nieuws. Zo wil de partij weten of de mensen waar het om gaat getest zijn en wat de uitslag van die test was. Verder wil de POV weten of de gemeente ruimten op het oog heeft om eventuele besmette burgers op te vangen. En tenslotte wil de partij antwoord op de vraag of de huisartsen en ziekenhuizen in Zaanstreek Waterland goed zijn voorbereid op een uitbraak.

Voorlichting

Volgens van der Laan zou de gemeente serieuzer werk moeten maken van de voorlichting aan haar burgers. Tenminste zou er op de gemeentelijke website aandacht moeten zijn voor de dreigende Corona besmetting.