Ga naar Content

Maatregelen voor Kersenboogerd door Hoornse burgemeester direct effectief

HOORN - De Hoornse burgemeester Jan Nieuwenburg kondigde eerder aan dat er extra maatregelen genomen zouden worden tegen de overlast van hangjongeren. De maatregelen hebben er tot nu toe voor gezorgd dat er zeven proces-verbalen zijn opgemaakt en zes mensen een gebiedsverbod opgelegd hebben gekregen.

Foto: NH Nieuws

"Dit wangedrag gaat alle boekjes te buiten. Om de buurt te beschermen van meer zinloos wangedrag neem ik extra maatregelen", aldus burgemeester Nieuwenburg. "Op basis van meldingen die buurtbewoners doen, krijgen wij een completer beeld van de overlast."

In de afgelopen week bleek al dat de genomen maatregelen effect hebben. Dit komt mede door het extra toezicht in de Hoornse wijk. Jongerenwerkers helpen mee in de aanpak en leggen contact met jongeren in de wijk.

In gesprek met ouders

Naast de extra maatregelen, wil de burgemeester ook kijken of de kosten van de overlast en vernielingen verhaald kunnen worden op de ouders. "Hier ligt een grote verantwoordelijkheid voor de ouders. Als het nodig is hen wakker te schudden met een dwangsom dan gaan we kijken of dit uitgevoerd kan worden."

De gemeente gaat in ieder geval met jongeren die op het randje van een overtreding lopen en met hun ouders in gesprek om hen te waarschuwen voor de consequenties. Een aantal jongeren zijn hiervoor al door de gemeente in beeld gebracht.

Kansen voor de Kersenboogerd

Naast de handhaving en gesprekken is het verbeteren van de sociale structuur een prioriteit voor de gemeente. Samen met bewoners, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties worden ideeën uitgewerkt om de Kersenboogerd te verbeteren.

Volgens wethouder Kholoud al Mobayed is er geld om de verbeteringen vanuit het programma Kansen voor de Kersenboogerd voor de langere termijn aan te pakken. "Het is een grote wens van wijkbewoners en de gemeente om hier samen mee aan de slag te gaan."

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!

Lees ook