Ga naar Content

Reserve-onderdeel is klaar: extra pont vaart (als het goed is) maandag weer

VELSEN-ZUID - Als alles goed gaat, kan aanstaande maandag de spitspont tussen Velsen-Noord en Velsen-Zuid weer in de vaart worden genomen. 

Foto: NH Nieuws/Geja Sikma

Dat heeft IJmond Bereikbaar zojuist bekendgemaakt. De pont is al lange tijd uit de vaart, omdat een onderdeel kapot is. Een reserve-onderdeel was er niet, dus moest deze speciaal geproduceerd worden.

En dat is nu gelukt. "Het onderdeel dat kapot is, is inmiddels geproduceerd en gelast en wordt nu ingebouwd", meldt de website. "Daarna moet uiteraard goed worden getest of alles ook werkt zoals het moet."

De verwachting is dat er tot het weekend getest wordt, waarna de extra spitspont maandag weer terug in de vaart is. Tot die tijd moeten de IJmonders het dus doen met slechts één veerpont. 

Lees ook

De extra pont over het Noordzeekanaal vaart vanwege de (verlengde) afsluiting van de Sluizenroute. De enige vaste verbinding over het kanaal is dicht vanwege de bouw van de nieuwe zeesluis. 

De slechte bereikbaarheid van de IJmond is een doorn in het oog van veel inwoners. Regelmatig staan er files, zoals bij de sluiting van de Velsertunnel

Door het uitvallen van de pont vertrekt er momenteel overdag één pont per twintig minuten in plaats van elke tien minuten. Het GVB is van plan de veerponten, die al ruim 80 jaar oud zijn, te vervangen. De nieuwe ponten worden elektrisch. Wanneer ze in de vaart gaan, is nog niet bekend.

Meer nieuws uit de IJmond?

➡️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond, speciaal voor IJmonders. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

➡️ Stuur een mail naar onze verslaggevers via [email protected]

➡️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/IJmond