Haarlemmermeer

NL
V

Bewonersorganisatie Schiphol geschrokken na 'foute' landingen: "Geen idee hoe dit kan"

16 februari 2020, 17.52 uur · Aangepast 16 februari 2020, 20.14 uur
Door Jasper Leegwater · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

UITHOORN - Mirella Visser van PUSH (Platform Uithoorn Schiphol Hinderbeperking) zegt geschrokken en verbaasd te zijn over het nieuws dat in januari zestien vliegtuigen konden landen op een gesloten landingsbaan. 

Visser strijdt al jaren tegen de groei van Schiphol. Ze woont recht onder de Aalsmeerbaan in Uithoorn en heeft dagelijks last van de toenemende herrie die veroorzaakt wordt door startende toestellen op die baan.

De in januari gemaakte fouten tonen in haar ogen dan ook aan dat Schiphol niet klaar is voor een volgende groeispurt. "We zijn geschokt en verbaasd dat dit heeft kunnen gebeuren", laat ze weten aan NH Nieuws.

'Pas op de plaats'

"Wij willen als bewoners dat Schiphol een pas op de plaats maakt tot 2023. Het moet veilig zijn om te groeien en als er tot 2023 gewacht wordt kan er ook opnieuw naar de indeling van start- en landingsbanen worden gekeken. Ook hinderbeperking voor ons als bewoners mag hier natuurlijk niet over het hoofd worden gezien."

Niet alleen de bewoners maken zich zorgen, ook in Den Haag rijst de vraag of groei wel een goede stap zou zijn.

Nieuw onderzoek

Zo willen coalitiepartijen D66 en ChristenUnie dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid opnieuw onderzoek gaat doen naar de veiligheid op de luchthaven, voordat er verder gegroeid kan worden.

De partijen vinden dat Schiphol na een eerder kritisch rapport van de Onderzoeksraad te weinig heeft gedaan om het aantal incidenten terug te brengen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!