Ga naar Content

Vandaag weer 220 vluchten geannuleerd vanwege storm Ciara

SCHIPHOL - Op dag twee van storm Ciara op Schiphol nemen luchtvaartmaatschappijen geen risico: inmiddels zijn er al 220 vluchten binnen én buiten Europa geannuleerd. Gisteren liep de teller op tot 240 geannuleerde vluchten.

Toestellen van Delta en KLM op Schiphol - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Uit het vluchtschema van Schiphol van vandaag valt op de te maken dat er zeker 220 vluchten zijn geannuleerd. Ook vluchten uit Amerika en Canada zijn geschrapt, maar veruit de meeste geannuleerde vliegreizen zijn binnen Europa. Vandaag heeft het KNMI code geel afgegeven. Passagiers moeten de website van Schiphol in de gaten houden voor de laatste informatie. 

De landingen van de vliegtuigen die gisteren storm Ciara wel trotseerden leverden spectaculaire beelden op. Voor passagiers aan boord kon het een stuk minder leuk zijn. Zo weken meerdere vluchten uit naar andere luchthavens of keerden zelfs terug naar waar ze begonnen waren.

Air Europa

Het meest in het oog sprong de vlucht van Air Europa vanuit Madrid. Na meerdere landingspogingen hield de bemanning het voor gezien en keerden terug naar Spanje. Sommige passagiers raakten in paniek, schreeuwden het uit of moesten overgeven. 

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!