Start van hoofdcontent

NOORD-HOLLAND

nl

De dag na superstorm Ciara: code geel blijft van kracht

10 februari 2020, 06.40 uur · Door Redactie

NOORD-HOLLAND - De naweeën van storm Ciara zorgen ook vandaag voor onstuimig weer. Vanwege zware windstoten geldt in onze provincie de rest van de dag code geel. 

Foto: Inter Visual Studio / Bert Westendorp

Zelfs morgenochtend is het weeralarm nog van kracht. Tot circa 11.00 uur is er kans op zware windstoten, die snelheden van 80 à 100 km/u kunnen bereiken. Vooral aan zee en tijdens buien kunnen de windstoten verraderlijk hard zijn. 

Vanwege die harde windstoten blijft de N307 (Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad) vandaag dicht voor auto's met aanhangers en vrachtwagens. Overig verkeer kan de dijkweg wel gebruiken.

Hagel en onweer

Ondanks de barre omstandigheden wordt het niet koud. Zeker als vanmiddag de buien verdwijnen, kan het kwik de negen graden aantikken. Geniet ervan zo lang het duurt, want vanavond volgt er een nieuwe reeks winterse buien, met mogelijk hagel en onweer. 

NH Nieuws hield gisteren de hele dag een liveblog bij. Lees hieronder hoe Ciara in de provincie heeft huisgehouden. 

Langs de Polderbaan bij Schiphol was het een waar spektakel: piloten probeerden met man en macht te landen en op te stijgen. Dit kan je hieronder terugkijken.
De tekst gaat door onder het artikel

In een van de vluchten naar Schiphol zat Jacco Plooijer. Zijn vliegtuig van Madrid naar Amsterdam heeft de landing alleen nooit volbracht: na een aantal keer proberen besloot de piloot terug te keren naar Spanje.

Lees hieronder zijn verhaal terug:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!