Ga naar Content

AZ - Feyenoord en FC Utrecht - Ajax afgelast vanwege superstorm Ciara

ALKMAAR - Alle voetbalwedstrijden van morgen zijn afgelast vanwege het voorspelde noodweer, dus ook de eredivisieduels AZ - Feyenoord en FC Utrecht - Ajax. De KNVB maakte dit zojuist bekend.

Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

De afgelasting geldt dus voor betaald en amateurvoetbal. "Na veelvuldig overleg met de eredivisieclubs, gemeentes, politie en KNVB is geconcludeerd dat door de verwachte weersomstandigheden de veiligheid van de supporters en spelers niet kan worden gewaarborgd", schrijft de voetbalbond. "Ook de wedstrijden in het gehele landelijke amateurvoetbal gaan niet door."

Naast de wedstrijden van AZ en Ajax stonden in de eredivisie ook de duels Sparta Rotterdam - ADO Den Haag en FC Emmen - FC Twente op het programma. "De komende dagen wordt in nauw overleg met de clubs, lokale overheden en overige betrokkenen bekeken wanneer deze wedstrijden kunnen worden ingehaald", meldt de KNVB. 

Code oranje

Er is code oranje van kracht vanwege heel zware windstoten. De storm van morgen begint rond de middag. Een tip van NH-weerman Jan Visser: "Check goed of alles rondom het huis vaststaan, zoals de kliko en potjes. Het waait allemaal weg."

Lees ook