Schiphol

NL
V

Bezorgd KLM-personeel naar Tweede Kamer: "Namens ruim 36.000 KLM'ers"

4 februari 2020, 15.57 uur · Aangepast 4 februari 2020, 16.52 uur · Door Doron Sajet

DEN HAAG - De ondernemingsraad van KLM heeft vandaag bij de Tweede Kamercommissie van Infrastructuur en Waterstaat haar zorgen geuit over de ontwikkeling van Schiphol. Het personeel vreest verlies van KLM-banen als de Kamer en het Kabinet niet snel een knoop doorhakt over de groei van de luchthaven en de opening van Lelystad Airport.

De OR van KLM biedt de Kamer een petitie aan - OR KLM / NH Nieuws/Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Volgens KLM-gezagvoerder en OR-lid Dario Fucci wordt de besluitvorming over de ontwikkeling van Schiphol al drie jaar vooruitgeschoven. Namens alle 36.549 KLM'ers bood de ondernemingsraad van de maatschappij een petitie aan aan de vaste Kamercommissie van Infrastructuur en Waterstaat. "Geen rapporten, maar daden", willen de KLM'ers.

KLM-OR en de vaste Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat - Paul Ridderhof

Bijna alle partijen van de Tweede Kamer zijn vertegenwoordigd in de commissie Infrastructuur en Waterstaat, maar over de ontwikkeling van Schiphol en Lelystad Airport liggen de Kamerleden al jaren overhoop. Zo wil de VVD, net als KLM, dat Lelystad Airport zo spoedig mogelijk opengaat voor vakantievluchten en moet Schiphol na 2020 weer verder kunnen groeien. GroenLinks is daarop tegen en Partij voor de Dieren wil zelfs een krimp van het aantal vliegbewegingen.

Stikstof

Het is nog onduidelijk of Lelystad Airport dit jaar open kan. De in gebruikname van de luchthaven is al meerdere keren uitgesteld. Het advies van Johan Remkes om eerst de stikstofproblematiek aan te pakken, is voor Lelystad Airport mogelijk weer een opstakel.

Schiphol

Ook Schipholtopman Dick Benschop wil dat het Kabinet knopen doorhakt. Bij zijn nieuwjaarstoespraak riep hij Den Haag op om 'duidelijkheid en perspectief' te bieden. Volgens Benschop is iedereen gebaat bij duidelijkheid, zowel de tegenstanders als de voorstanders van de groei van Schiphol. De topman wil ook dat zijn luchthaven na 2020 weer verder kan groeien. Inwoners van Uithoorn gaan volgende week Benschop proberen op andere gedachten te brengen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!