Ga naar Content

Gerelateerde videos

De klas van de toekomst in Heemskerk: je moet er niet aan denken

Een orkaan van geluid, kinderen zover het oog reikt en radeloze juffen en meesters. De Sint Leonardusschool in Heemskerk stuurde de kinderen niet naar huis, maar liet zien hoe klassen eruitzien als de overheid de scholen niet structureel helpt. 

Foto: Fred Segaar/NH Nieuws

"Dit is geen les geven maar de kinderen bezig houden. Dit gaat dus gebeuren als we niet oppassen. Scholen worden dan een soort opvang in plaats van dat we een generatie afleveren die iets toevoegt aan de maatschappij", vertelt directeur Léon Oudhoff.

We willen een generatie afleveren die iets toevoegt aan de maatschappij, maar dat lukt niet als het zo doorgaat

Léon Oudhoff, directeur Sint Leonardus basisschool

 De herrie van vandaag is in scene gezet maar wordt werkelijkheid als de overheid niet met structurele maatregelen komt, zo is de directeur van mening: "Het gaat niet om meer geld, het gaat gewoon om meer handen in de klas. We willen een blijvende oplossing voor het probleem in het onderwijs", vertelt hij.

"Daar moeten we eigenlijk een soort van campagne voor gaan voeren, want onderwijs is leuk om te geven en super nuttig voor de kinderen. We moeten er alles aan doen het in stand te houden", besluit hij. 

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!