IJmond

NL
V

Onderwijsstaking in de IJmond: dit kun je de vandaag en morgen verwachten

30 januari 2020, 06.12 uur · Aangepast 30 januari 2020, 07.13 uur · Door Redactie

BEVERWIJK - Een kleine drie maanden na de laatste onderwijsstaking legt onderwijspersoneel vandaag en morgen opnieuw het werk neer. Toch wordt op sommige scholen gewoon lesgegeven, wat het er niet overzichtelijker op maakt. Moet je last minute een oppas regelen of niet? NH Nieuws zocht het voor je uit. 

Google Streetview

Vrijwel alle leerlingen van het Kennemercollege (havo/atheneum/gymnasium) aan de Büllerlaan hebben morgen en overmorgen vrij. Een medewerkster van de school laat weten dat een klein aantal docenten wél lesgeeft. "Dat zijn lessen voor eindexamenkandidaten", vertelt ze. Zo lopen die leerlingen in de belangrijkste fase van hun schoolcarrière als gevolg van de staking in ieder geval geen achterstand op.  

De Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland, met vier middelbare scholen in Beverwijk en Heemskerk, laat weten dat de stakingsbereidheid onder docenten hoog is. "De stakingsbereidheid is (inclusief scholen in de regio Alkmaar e.o, red) is gemiddeld ongeveer zestig procent", laat een woordvoerder aan NH Nieuws weten.  

"Daarmee vervallen zoveel lessen dat de scholen hebben besloten deze twee dagen dicht te blijven." Om een indruk te geven: op het Kennemer College Beroepsgericht staakt 65 procent van het onderwijspersoneel, terwijl dat op de andere locaties (mavo, Praktijkschool en havo/vwo) tussen de 40 en 65 schommelt. Les geven is er niet bij, maar het staat leraren vrij om gewoon aan het werk te gaan, aldus de medewerker. 

Ook de elf basisscholen van de Stichting Fedra houden de deuren op slot. "Al onze scholen zijn morgen gesloten voor leerlingen", aldus een medewerkster. "Sommige docenten gaan naar Den Haag, anderen komen naar school", licht ze toe hoe de stakingsdagen worden ingevuld. 

Bekijk op de kaart hieronder welke scholen vandaag en morgen dichtblijven vanwege de staking.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!