Ga naar Content

Schagen is Tanja nooit vergeten: "Hopelijk komt er eindelijk rust"

SCHAGEN - Ook al is het ruim 26 jaar geleden dat Tanja Groen vermist raakte, de inwoners van Schagen zijn hun dorpsgenote nooit vergeten. Na de meest recente ontwikkelingen is ze vandaag weer het gesprek van de dag. "Het nieuws houdt levend", zegt een bewoner op straat. 

Foto: NH Nieuws

De Limburgse politie doet al de hele dag onderzoek op een begraafplaats in Maastricht. Mogelijk is Tanja, op de avond van haar verdwijning in 1993, vermoord en in een al gedolven graf gelegd. Dat scenario wordt nu onderzocht. 

Schagen leeft mee

"Iedereen hier weet wel wat er aan de hand is", aldus een Schagenees tegen NH Nieuws. "Je hebt het er ook nog regelmatig over. Het heeft Schagen nooit losgelaten."

De inwoners hopen dat er eindelijk meer duidelijkheid komt in de cold case. "Vooral voor Tanja's ouders. Want áls het haar lichaam is, dan is dat voor de ouders enorm prettig om te weten. Als ze weten wat er is gebeurd, hebben ze rust."

Tekst gaat verder onder de video: 

Schagen is Tanja nooit vergeten - NH Nieuws

Ook de rest van het dorp leeft mee, zo blijkt uit de vele reacties op Facebook. Honderden mensen wensen de familie sterkte, hopen op duidelijkheid of steken een kaarsje aan. "Dat er nu maar eindelijk rust mag komen", schrijft iemand. "Laten we hopen dat dit een doorbraak is."

"Als de ouders van Tanja weten wat er is gebeurd, hebben ze rust"

voorbijganger op straat in schagen

Studente Tanja verdween in de zomer van 1993. Ze fietste van een feestje naar haar huis in Maastricht, maar kwam daar nooit aan. 

Lees ook