Ga naar Content
Noordkop & Texel

"We zouden heel opgelucht zijn als we onze dochter thuis kunnen brengen"

22 januari 2020, 09.42 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

SCHAGEN - Corrie en Adrie Groen uit Schagen, de ouders van de al jaren vermiste Tanja Groen, hopen dat de nieuwe ontwikkeling in de cold case hen duidelijkheid brengt. "We hopen dat we eindelijk, eindelijk antwoord krijgen op onze vragen."

Studente Tanja verdween in de zomer van 1993. Ze fietste van een feestje naar haar huis in Maastricht, maar kwam daar nooit aan. "Het is meer dan 26 jaar geleden dat onze dochter spoorloos verdween", zo schrijft Corrie in een reactie. "De onzekerheid over haar lot is voor mijn man, onze kinderen en mij al die tijd ondragelijk geweest."

Lees ook

Ook al verdween ze al die jaren terug, de zaak heeft altijd de aandacht van de politie gehouden. Vanochtend maakte de Limburgse politie bekend dat ze een graf gaan openen op een kerkhof in Maastricht. Een 'nieuwe, interessante en zeer serieuze' tip zou hen naar die plek hebben geleid.

'Niet zomaar een tip'

Een enorm spannende dag voor het echtpaar uit Schagen. "We moeten uiteraard nog afwachten wat de zoekactie oplevert, maar ons is duidelijk gemaakt dat het niet om zomaar een tip gaat", aldus Adrie. 

Volgens Corrie zijn ze nog altijd elke dag bezig met de vermissing van hun dochter. "Wij zouden heel opgelucht zijn als aan deze onzekerheid nu een einde komt en we onze dochter thuis kunnen brengen."

NH Reportage sprak Tanja's ouders in de zomer van 2018: 

Repo met ouders Tanja Groen - NH Nieuws