Ga naar Content

Nog paar honderd kaarten voor Formule 1-weekend te koop

ZANDVOORT - Voor de Formule 1-race op het circuit in Zandvoort zijn nog een paar honderd toegangskaarten te koop. Dat meldt de organisatie vandaag. Het gaat om weekendkaarten en kaarten voor zaterdag. Ze kosten tussen 200 en 500 euro.

Foto: ANP/Remko de Waal

Het zijn kaarten voor een verschillende tribunes. Deze kaarten zijn beschikbaar gekomen omdat de tribunes wat nauwkeuriger ingetekend en ingedeeld zijn en omdat een deel van onze operationele buffers vrijgegeven zijn voor de fans, meldt de organisatie. 

Dit nieuws is niet aan dovemansoren gericht. Racefans bezoeken massaal de website Dutchgp.com om deze kaartjes te bemachtigen. Gretige kopers stonden vanochtend zelfs in een wachtrij op de site.

Keurig op schema

Eind februari is de verbouwing van de racebaan op Circuit Zandvoort klaar. We zijn enorm opgeschoten. We zijn nu in de fase van de opbouw en we liggen keurig op schema, zei directeur Robert van Overdijk van het circuit aan de duinen tijdens eens
update.

Lees ook

Bulldozers, hijskranen en zandwagens bevolken nu nog de bouwplaats, die het circuit nu is. Op 3 mei staat de eerste Grote Prijs van Nederland in de Formule 1 sinds 1985 op de kalender. "Er moet nog veel gebeuren, maar het ziet ernaar uit dat de asfaltering van het vernieuwde circuit eind februari klaar is. Dan kunnen de auto's eroverheen", aldus Van Overdijk.

Nederlandse artiesten

Een keur aan Nederlandse artiesten zullen tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort op 1, 2 en 3 mei optreden. Lil' Kleine, Guus Meeuwis, Davina Michelle, Nick en Simon, Freddy Moreira, Lucas & Steve en Sam Feldt staan geprogrammeerd, meldde de organisatie tijdens een media-update.

Op de racedag vormt het dj-trio Kris Kross Amsterdam de hoofdact.

De Formule 1, die na dertig jaar terugkeert op het historische circuit aan de duinen, rekent alle dagen op 100.000 toeschouwers. Nick & Simon en Lil' Kleine zullen vrijdag op de trainingsdag optreden, Davina Michelle en Guus Meeuwis zijn de publiekstrekkers bij de kwalificatie op zaterdag.

Lees ook