Ga naar Content

Al vanaf Haarlemse Randweg afsluitingen tijdens Formule 1-weekend

BLOEMENDAAL - Tijdens het Formule 1-weekend begin mei wordt het autoverkeer al bij de Westelijke Randweg in Haarlem geweerd. Dat zegt wethouder Henk Wijkhuisen van Bloemendaal. Details daarover geeft hij volgende week prijs.

Adobe Stock - Foto: Adobe Stock

Wijkhuisen noemt deze oplossing 'het minst van alle kwaden' voor Bloemendaal. Wanneer het stoppen van doorgaand verkeer pas aan het begin van de Zeeweg naar Zandvoort zou zijn, zouden Formule 1-gangers misschien in Bloemendaal en Overveen gaan zoeken naar een parkeerplek. "Nu krijgen we geen avontuurzoekers in het dorp."

Verkeersbesluiten

Het is nog niet duidelijk op welke kruispunten de afsluitingen komen. Meer details over de verkeersbesluiten geeft de wethouder volgende week prijs. Dan moet hij in een ingelaste commissievergadering nader ingaan op de verkeersbesluiten die binnenkort worden genomen. De raadsleden willen daar eerst over mee praten voordat er een beslissing wordt genomen.

De Zeeweg wordt als belangrijkste verkeersader naar het circuit van Zandvoort in het Formule 1-weekend afgesloten voor auto's en motoren. Alleen mensen met een doorlaatbewijs mogen door.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!