Start van hoofdcontent

ENKHUIZEN

nl

Participatie van inwoners gevraagd over Enkhuizerzand: "We gaan gewoon door"

9 januari 2020, 14.15 uur · Door Lotte Stekelbos

ENKHUIZEN - Exploitant Droomparken, die het recreatiegebied Enkhuizerzand uiteindelijk gaat ontwikkelen, nodigt alle geïnteresseerde inwoners en stakeholders uit om zich uit te spreken over de plannen. Ondanks de huidige blokkade van de provincie, wil hij hier 'gewoon' mee doorpakken.

Foto: Weeff / Peter Goedhart

Droomparken - de exploitant is van het toekomstige recreatiegebied Enkhuizerzand - nodigt betrokken Enkhuizers en stakeholders uit om te komen praten over de plannen van het nieuwe gebied. Zij doen dit in de vorm van een 'participatieproject'. "Graag horen we zoveel mogelijk meningen. Iedereen is welkom", vertelt Droomparken-woordvoerder Ron Moerenhout.

Steentje bijdragen

Ondanks dat de reactieve aanwijzing (blokkade op vakantiepark) van de provincie nog steeds loopt, gaat Droomparken 'gewoon door' met de bijeenkomsten. "Dit participatieproject zou er altijd al komen. We gaan daarom gewoon door en willen dit geen vertraging laten oplopen. De camping mag tenslotte gewoon doorgaan en andere delen ook. Wij willen ook ons steentje bijdragen aan dit proces", vertelt Droomparken-woordvoerder Ron Moerenhout.

"We doen dit niet voor de show. Het zou raar zijn als we niets doen met de inbreng van Enkhuizers."

droomparken woordvoerder, Ron moerenhout

Volgens Moerenhout kunnen de bijeenkomsten juist helpen bij het formele proces tussen de provincie en de gemeente. "We doen dit niet voor de show. Het zou raar zijn als we niets doen met de inbreng van Enkhuizers. We willen heel graag dat de bevolking blij is met de uiteindelijke plannen en alle inbreng wordt meegenomen in de overwegingen voor de uitvoering. Alles wat uit de bijeenkomsten komt, kan misschien helpen richting die aanwijzing."

Tijdens de inloopmomenten worden de groenvoorzieningen, natuurlijke waarden en ecologie, inrichting van het openbare gebied, parkeren en de uitstraling van het vakantiepark besproken. Alle deelnemers krijgen de mogelijkheid om aan te geven over welke plannen ze willen meedenken en wat ze er van vinden.

Inloopavonden
De eerste editie is op zaterdagmiddag 18 januari van 16.00 - 17.30 uur. De tweede editie is op maandag 20 januari van 17.00 - 21.00 uur. Deze tijd geldt ook voor de derde editie op dinsdag 21 januari. Alle inloopavonden zijn inhoudelijk gezien identiek. Het vindt plaats in Brouwerij de Werf aan de Paktuinen in Enkhuizen.