Ga naar Content

“Reda Kharchouch is hét lichtpunt van Telstar in 2019”

AMSTERDAM - Het sportjaar 2019 is bijna ten einde. Tijd om samen met onze verslaggevers nog één keer terug te blikken op het jaar van NH Sport. In het vierde deel van de reeks: het jaar van Mike Snoei, Andries Jonker en Reda Kharchouch bij Telstar.

Foto: Pro Shots / Remko Kool

“Ik denk dat Telstar een goed jaar heeft gedraaid”, begint Rob Wanst. Hij is de Telstar-volger voor NH Sport en zag bijna alle wedstrijden van de Witte Leeuwen in 2019. “Zeker in dit seizoen gaat het prima onder Andries Jonker. Het seizoen onder Mike Snoei ging toch een beetje uit als een nachtkaars omdat de play-offs werden gemist. Daar had men natuurlijk wel op gehoopt.”

De interviews met huidig trainer Jonker zijn niet saai te noemen, maar die onder Snoei leverden altijd wel sappige quotes op. Zoals die keer dat de trainer de speelstijl van Roda JC onder vuur nam en het opnam voor zijn ontslagen collega Robert Molenaar.

Tekst gaat verder onder de video

Mike Snoei: "Roda JC moet zich kapot schamen" - NH Nieuws

Nu staat Jonker dus voor de ploeg. “Ik had niet verwacht dat iemand van zijn statuur de stap zou maken naar Telstar, de gevulde koekenploeg zoals hij het altijd zelf noemt”, aldus Wanst. “Hij heeft toch bij Bayern, Barcelona en Wolfsburg getraind. Maar hij levert prima werk en hij vindt het ook echt leuk, dat straalt hij uit. Hij is leuk met de jongens, past prima bij de club en zet geen slechte resultaten neer.”

Jonker wordt daarbij geholpen door spits Reda Kharchouch. “Hij is dit seizoen hét lichtpunt van Telstar”, zegt Wanst. Begin dit seizoen stelde de Amsterdammer zich voor bij NH Sport.

Tekst gaat verder onder de video

Reda Kharchouch - NH Nieuws

De 24-jarige aanvaller maakte tot nu toe dertien doelpunten in twintig wedstrijden. Hij werd zelfs topscorer in de tweede periode. Daar kreeg hij een prijs voor uit handen van zijn vader. Wanst: “Die jongen doet het prima. Het is alleen maar te hopen voor Telstar dat hij blijft en niet de fout maakt door zich te laten verleiden door een eredivisieploeg waar hij op de bank komt. Dat hebben we eerder gezien met Mohammed Osman die een prima eerste helft bij Telstar speelde en de rest van het seizoen bij Heracles de bank warm mocht houden. Dat heeft Telstar toen misschien wel de titel gekost.”

Lees ook