Ga naar Content

“Het doelpunt in de laatste seconde, dat vergeet je nooit meer”

AMSTERDAM - Het sportjaar 2019 is bijna ten einde. Tijd om samen met onze verslaggevers nog één keer terug te blikken op het jaar van NH Sport. In het eerste deel: de zegereeks van Ajax in de Champions League. 

Foto: Pro Shots/Kay Int Veen

De verslaggevers van NH Sport reisden Ajax in de knock-outfase van het miljoenenbal achterna door heel Europa. Eerst waren de Amsterdammers te sterk voor Real Madrid. Juventus volgde, waarna een spectaculair tweeluik tegen Tottenham Hotspur het einde betekende voor de Amsterdamse droom. Lucas Moura schoot in de laatste seconde van de blessuretijd de winnende treffer binnen voor de Engelsen.

Opstootje

Daar zag het zeker in het begin van de wedstrijd niet naar uit. “Ik stond met de camera buiten met de bedoeling reacties op te nemen van blije supporters”, vertelt Edward Dekker, chef van NH Sport. “Dat liep dus iets anders… in plaats van uitzinnig waren sommige supporters ronduit agressief: “Weg met die camera!”. Op een gegeven moment ontstond er voor de draaideur bij de hoofdingang een klein opstootje. Ik stond daar met een cameraman die het niet helemaal doorhad. Ik heb hem door die draaideur geduwd, doorlopen! Dat was buitengewoon onaangenaam, dat zat erg diep bij de supporters.”

Tekst loopt door onder de video

Uitschakeling Ajax raakt fans tot op het bot - NH Nieuws

"We hadden het appartement al bijna geboekt"

rob wanst, verslaggever nh sport

Verslaggever Rob Wanst was op weg naar de perskamer toen de beslissende goal viel. “Ik wilde me vast voorbereiden op de persconferentie. We gingen er vanuit dat we twee weken later naar Madrid konden, we hadden het appartement al bijna geboekt. Ik kwam in de perskamer en hoorde het daar. Ik dacht: dat kan toch niet?” 

Dekker: “Het is een moment dat je je hele leven bijblijft. Als je terugblikt op 2019, dan blijft dit een litteken voor Ajacieden waar ze nooit vanaf zullen komen. Het zijn van die momenten, zeker als je er bij bent geweest in het stadion, dat vergeet je nooit meer.”

Lees ook