Ga naar Content

Ontlading in Volendam na binnenhalen periodetitel

VOLENDAM - Het sportjaar 2019 is bijna ten einde. Tijd om samen met onze verslaggevers nog één keer terug te blikken op het jaar van NH Sport. In het derde deel: de periodetitel van FC Volendam. 

Foto: Pro Shots/Vincent de Vries

Ongelooflijke prestatie

De seizoenstart van FC Volendam was erg wisselvallig. Na de eerste acht wedstrijden had de ploeg pas elf punten. Toch wist trainer Wim Jonk het helemaal om te draaien met zijn team. De zeven wedstrijden in aanloop naar het  beslissende duel tegen MVV Maastricht om de periodetitel werden gewonnen. In eigen huis kwamen de Limburgers eerst nog op voorsprong en leek het Volendamse feestje eventjes in het geding te komen. Uiteindelijk wist de thuisploeg de wedstrijd helemaal om te draaien. MVV werd met 4-1 van de mat geveegd, waarna het feest losbarstte. 

Tekst loopt door onder de video

Feest bij periodekampioen FC Volendam - NH Nieuws

De week na het binnenslepen van de periodetitel moest er in Volendam nog één keer gevoetbald worden voor het begin van de winterstop. Het duel met de Achterhoekers eindigde in 3-3. Volendam gaat als nummer vier de winterstop in gaat met evenveel punten als nummer drie De Graafschap. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg nog als zestiende in de Eerste Divisie.

"Volendam is kandidaat om rechtstreeks te promoveren naar de Eredivisie"

Edward dekker, verslaggever nh sport

Realistisch dromen

"Alles is goed op z'n plek gevallen", vertelt NH Sport-verslaggever Edward Dekker. "Acht keer op rij gewonnen en daarna een gelijkspel tegen de Graafschap. Dat kan natuurlijk, zij zijn een directe concurrent. FC Volendam is kandidaat om rechtstreeks te promoveren naar de Eredivisie."

Dekker zelf was iedere wedstrijd bij Het Nieuwe Oranje. Het duel met MVV moest hij echter aan zich voorbij laten gaan vanwege radioverplichtingen. Flink balen voor hem, want het feestje na het binnenhalen van de periodetitel is er eentje waar ze het in Volendam nog lang over zullen hebben. 

Lees ook