Ga naar Content

Twee Alkmaarders opgepakt voor diefstal uit politieauto waarbij agent schoten loste

ALKMAAR - Er zijn twee mannen van 18 en 21 jaar aangehouden voor een diefstal uit een politieauto in Alkmaar drie weken geleden. Wijkagent Bas Wijnen, die het duo betrapte, voelde zich tijdens een achtervolging genoodzaakt om te schieten. 

Foto: Inter Visual Studio

De twee jongens werden op 4 december in de Duivelandstraat door Wijnen op heterdaad betrapt toen ze de poging tot diefstal deden. In de daaropvolgende worsteling werd geprobeerd om zijn vuurwapen af te pakken. Daar wisten ze niet in te slagen. Toen ze op de vlucht sloegen, loste de agent een schot. 

Lees ook

De twee Alkmaarders worden op dit moment verhoord. Volgens de politie is het onderzoek nog in volle gang. 

'Meerdere schoten'

NH Nieuws sprak vlak na het incident met een getuige. Hij wist te vertellen dat er overduidelijk meerdere schoten waren te horen. "Hij schoot tussen de vier en zeven keer. En meerdere malen gericht op de jongens."

De Alkmaarder liep met zijn dochter over straat. "De jongens renden op mij af. Ik liep in het verlengde van de vuurlinie, zeg maar. Ik hoorde de kogels voorbij vliegen. Eerst dacht ik dat het vuurwerk was, totdat ik de agent sprak."

Kogelgat

Een bewoner van de Duivelandstraat vond na het incident een kogelgat in zijn muur en een huls in zijn tuin. 

Tekst gaat verder onder de video: 

Alkmaarder Jaap (77) kreeg vermoedelijk politiekogel in zijn muur: "Leek net vuurwerk" - NH Nieuws

Onderzoek

De politie liet direct na het incident aan NH Nieuws weten dat het onderzoek nog in volle gang is. Wijkagent Wijnen werd diezelfde middag verhoord. 

Lees ook