Ga naar Content
Haarlem

Eigen koepeltentjes toch welkom in Zandvoort tijdens Formule 1

20 december 2019, 12.55 uur · Aangepast 20 december 2019, 14.49 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws / ANP

Tijdens de Formule 1-dagen in Zandvoort wordt het toch mogelijk om zelf je koepeltent op te tuigen op één van de campings. Op de camping van Suzanne Jansen, ook eigenaar van een hotel in Zandvort, is daar straks in mei 2020 plaats voor.

De vergunning moet nog wel rondkomen, maar alle signalen lijken op groen te staan voor Jansen. Vrijdag maakte de organisatie van de Dutch Gand Prix (DGP) bekend dat er op het sportcomplex Duintjesveld en op golfbaan The Dunes een kant-en-klare camping moet verrijzen in mei 2020. Jansen wilde op de velden van voormalig voetbalclub TZB ook 750 kant-en-klare tenten neerzetten, maar kwam daar na een gesprek met de gemeente op terug.

Te duur

"We kwamen gezamenlijk tot de conclusie dat het oorspronkelijke plan te duur zou worden. Voor ons, maar ook de racefans. We hebben besloten dat een deel daarom zijn eigen tent mee mag nemen. Er zijn nog steeds 150 vierpersoonstententen, maar de overige 1200 fans kunnen hun eigen tent meenemen." Dat betekent ook, dat als je je eigen tent meeneemt, je straks  goedkoper uitbent. "Het was 85 euro, dat wordt nu 44,95 per nacht." Wie op de camping van Jansen wil slapen, moet wel voor vier nachten boeken.

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!