Haarlem

Zandvoortse golfbaan wordt camping tijdens Formule 1: "Geen tenten op het 'heilige' gras"

16 mei 2019, 17.34 uur

Race Camping Zandvoort en John Dalhuijsen
Race Camping Zandvoort en John Dalhuijsen

ZANDVOORT - Nu bekend is gemaakt dat de Formule 1 toch echt naar Zandvoort komt in 2020, is er veel vraag naar slaapplekken. Golfbaan The Dunes wordt daarom volgend jaar mei tot 'Racecamping Zandvoort' omgedoopt, met plek voor vijf- tot tienduizend racefans.

Bedenker van de racecamping is Harm de Jong, die met zijn bedrijf veel ervaring heeft met het opzetten van dergelijke compleet ingerichte, tijdelijke campings. Dat heeft zijn bedrijf ook weleens gedaan naast het circuit van concurrent Assen.

Geen haringen slaan
Uiteraard is golfbaan The Dunes akkoord gegaan met het plan van De Jong. "We zetten een compleet ingerichte camping op, over de gehele golfbaan. Behalve op de greens, die zullen we af gaan zetten. Dat is natuurlijk het heilige gras van de golfbaan, daar mag niemand op."

De greens zijn de gedeeltes van de golfbaan waar de 'hole' zit, oftewel de putjes waarin door golfers wordt gescoord.

Lees ook: Ook IJmuiden maakt zich op voor topdrukte van F1-publiek

Er zijn tenten en hutjes voor gezinnen, plekjes waar je wat dichter op elkaar staat, maar er kunnen ook plekken met meer comfort en rust geboekt worden. Het is dus niet mogelijk om eigen tentjes mee te nemen. Zelf een haring in de grond slaan, zou het zogenoemde beregeningssysteem van de golfbaan namelijk kunnen beschadigen. 

De verblijfkosten zijn minimaal vijfenzeventig euro per persoon per nacht en je boekt een arrangement van donderdag tot en met maandag.

'Prijzig'
Op de vraag of dat niet 'prijzig' is voor een campingplaats, moet de Jong een beetje lachen. "Als je kijkt ten opzichte van de huidige prijzen in Zandvoort, dan zijn we zeker de goedkoopste. Op de camping zijn ook sanitaire voorzieningen aanwezig en eet- en drinkgelegenheden." 

Lees ook: Hotels in Zandvoort nu al volgeboekt voor Formule 1-races in 2020

De golfbaan ligt echt pal naast het circuit. Of je daar dan ook zonder Formule 1-kaartje mag komen overnachten? "Je ziet maar een stukje van een bocht, de race is niet echt te volgen.

Maar je hoort het geluid uiteraard wel goed. Maar mocht de race uitverkocht zijn, dan mag overnachten hier ook zonder circuitkaartje en kun je proberen een glimp op te vangen." Uiteraard moet dan wel voor de overnachtingen op de camping betaald worden.

Geïnteresseerden
Inmiddels hebben al tientallen geïnteresseerden contact opgenomen met de organisatie van de racecamping. De website zal vanaf vrijdag online gaan. Of er ook minigolf bij de reservering inbegrepen zit? "Golfen is helaas niet mogelijk dat weekend."

Het is nog onduidelijk in welk weekend van mei de races plaats zullen vinden.

🏁 F1 terug op Zandvoort
De Formule 1 keert na 35 jaar terug op het circuit van Zandvoort. Volg al het laatste nieuws over dit onderwerp hier op onze speciale themapagina!