Ga naar Content

Boeren volgende week woensdag weer in actie: blokkades distributiecentra gepland

Boeren gaan op 18 december weer actievoeren. Dat is gisteravond besloten tijdens een overleg van actiegroep Farmers Defence Force (FDF), meldt RTV Drenthe.

Foto: NH Nieuws

Dat de boeren opnieuw zouden gaan protesteren was al bekend, maar nu is dus duidelijk geworden dat het volgende week woensdag zover is.

Farmers Defence Force overweegt de Nederlandse voedselvoorziening te ontregelen door wegen naar distributiecentra van supermarkten te blokkeren.

Lees ook

De actiegroep wil nog niet bevestigen dat boeren dat gaan doen. "Dat zou een optie kunnen zijn, maar we hebben een groot aantal locaties op het oog", laat FDF-vicevoorzitter Jos Ubels weten. "We komen later met de exacte details."

Oefening

In aanloop naar de actie van volgende week kwamen afgelopen zaterdag al tientallen boeren samen voor het distributiecentrum van supermarktketen DEEN in Avenhorn om alvast te oefenen.

Ze veroorzaakten nauwelijks overlast, vertelde Edwin Schouten van DEEN Transport. "Alles draait hier op volle toeren", zei hij. "Maar we hebben geen idee wat ons de volgende keer te wachten staat."

Bij sommige supermarkten kochten boeren groot in, om zo alvast een indruk te geven van de lege schappen waar consumenten volgende week tegenaan kunnen lopen. 

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook